Πασχάλης Φορτομάρης

Ο Πασχάλης Φορτομάρης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1967, όπου τελείωσε το Λύκειο το 1985. Είναι πτυχιούχος (1994) και διδάκτορας (1999) του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.  

Το έτος 2000 εκλέχθηκε Λέκτορας και από το έτος 2018 υπηρετεί στη θέση του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.  
 
Είναι μέλος της ΓΣ του Τμήματος Κτηνιατρικής από το έτος 2001 (για 12 έτη) και συμμετείχε ή συμμετέχει σε πλήθος επιτροπών του Τμήματος. Διετέλεσε αναπληρωτής Διευθυντής του ΠΜΣ (2012-2014). Την περίοδο 2015-2018 διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος είναι Διευθυντής του 2ου Τομέα του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Εκτός των επιτροπών του Τμήματος και αναφορικά με την κεντρική διοίκηση του ΑΠΘ, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (περίοδοι 2012-2014 και 2017-2019) και μέλος της Επιτροπής ΚΕΔΕΚ (2014-2019). Υπήρξε εκπρόσωπος του ΑΠΘ στη Διαχειριστική Επιτροπή της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία». Διετέλεσε (2014-2019) και διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ.

Κατέχει τη θέση του Εθνικού Αντιπροσώπου στο Animal Health and Animal Welfare Network for Risk Assessment της European Food Safety Authority (EFSA), από το έτος 2010. Είναι Γραμματέας του Ελληνικού Παραρτήματος του World’s Poultry Science Association (WPSA). Είναι μέλος (Diplomate) του ευρωπαϊκού κολεγίου European College of Porcine Health Management (ECPHM), από το έτος 2010. Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Scotland's Rural College (πρώην Scottish Agricultural College) Edinburgh, Scotland.

Το ερευνητικό του αντικείμενο εστιάζεται στο πεδίο της Ζωικής Παραγωγής και συγκεκριμένα στη μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ μεθόδων εκτροφής και υγείας και ευζωίας των εκτρεφόμενων ζώων και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία, την ευζωία, τη μακροβιότητα, την αναπαραγωγική ικανότητα και την παραγωγικότητά τους. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 43 πλήρεις εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, 63 πλήρεις εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και ένα κεφάλαιο σε βιβλίο. Στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus αναφέρονται 39 δημοσιεύσεις (645 αναφορές, h-index: 15) και στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Google Scholar αναφέρονται 85 δημοσιεύσεις (1185 αναφορές, h-index: 21). Στο δημοσιευμένο του έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 70 περιλήψεις σε πρακτικά συνεδρίων και άρθρα σε άλλα έντυπα μέσα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες ή επιστημονικές συναντήσεις, σε 30 από τα οποία υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής, εισηγητής ή συντονιστής. Υπό την επίβλεψή του έχουν ολοκληρωθεί 4 διδακτορικές και 5 μεταπτυχιακές διατριβές.

Διετέλεσε ή διατελεί επιστημονικά υπεύθυνος σε 24 ερευνητικά προγράμματα και έργα παροχής υπηρεσιών, έχοντας επιπλέον συμμετοχή σε περισσότερα από 40.

Είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (Ο.Β.Ι.) που αναφέρονται σε προϊόντα ζωικής παραγωγής.

Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Δεινόπαπα, εκπαιδευτικό και έχουν έναν υιό, τον Δημήτρη, φοιτητή στο ΑΠΘ.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.