Αθανάσιος Πουλόπουλος

Ο Dr A. Πουλόπουλος είναι Καθηγητής Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Στοματολογίας, διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Στοματικής-Γναθοπροσωπικής Παθολογίας, Χειρουργικής & Ακτινολογίας, και  προηγουμένως υπηρέτησε  στη βαθμίδα του λέκτορα (1997-2004), του Επίκουρου Καθηγητή (2004-2013) και του Αναπληρωτή Καθηγητή (2013-2018).
Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παθολογία του Στόματος (1993) (Master of Science in Oral Medicine Dental School, University of Bristol, Bristol U.K. με «ειδική διάκριση» Commendation), Πτυχιούχος (1991) και Διδάκτορας (1995) της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διάγνωση των νοσημάτων του στόματος, με έμφαση στις προκαρκινικές και νεοπλασματικές βλάβες, η μελέτη της σημειολογίας και συμπτωματολογίας συστηματικών νόσων και συνδρόμων που εκδηλώνονται στη στοματογναθοπροσωπική χώρα (συμπεριλαμβανομένων και των σιαλογόνων αδένων). Συμμετέχει και συντονίζει τα ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου Στοματολογίας που περιλαμβάνουν πολυεπίπεδες ερευνητικές μελέτες με συγχρονες ιστοπαθολογικές ανοσοιστοχημικές και μοριακές τεχνικές, όπως π.χ. την ανίχνευση του HPV (ιού των ανθρώπινων Θηλωμάτων) σε νοσήματα του βλεννογόνου του στόματος σε προκαρκινικές και νεοπλασματικές παθήσεις.

Από το Εργαστήριο της Στοματολογίας έχει προέλθει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών δημοσιεύσεων και έχει, διεθνώς, αναγνωρισμένο έργο και επιστημονικές διακρίσεις. Είναι μέλος σε πολλές διεθνείς (European Association of Oral Medicine, εκπρόσωπος για τη γεωγραφική περιοχή 5, Balkan Stomatological Society γενικός γραμματέας,  International Association for Dental Research) και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος). Συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΑΠΘ στο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Επίσης, συνεργάζεται σε κλινικό και επιστημονικό επίπεδο με διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα, εκτός του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ. Το επιστημονικό έργο του, περιλαμβάνει υψηλό αριθμό από δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και πολυάριθμες επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.