Τμήμα Κτηνιατρικής

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

από τον Καθηγητή Θεόδωρο Ι. Δαρδαβέση

 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής περιλαμβάνουν το κτιριακό συγκρότημα των Εργαστηρίων, που είναι χωροθετημένο εντός της πανεπιστημιούπολης και το το κτιριακό συγκρότημα των Κλινικών που οικοδομήθηκε επί Κτηνιατρική Σχολή, κεντρική αυλή.Φωτογραφικό Αρχείο του Καθηγητή του ΑΠΘ Βασιλείου Κυριαζόπουλου (1903-1991), με την ευγενική παραχώρηση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Οι φωτογραφίες είναι των δεκαετιών 1950-1970.εκτάσεως 16.000 τ.μ., στην οδό Σταύρου Βουτηρά 11, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Περιλαμβάνουν, επίσης, τις εγκαταστάσεις της Κλινικής Παραγωγικών Ζώων και το Προβατοστάσιο, που έχουν ανοικοδομηθεί στο αγρόκτημα του κτήματος, συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που βρίσκονται στην περιοχή Κολχικού του Δήμου Λαγκαδά.

 

Το κτιριακό συγκρότημα των Εργαστηρίων ανοικοδομήθηκε σύμφωνα με σχέδια του αρχιτέκτονα Νικόλαου Κακούρη την περίοδο 1957-1970. Χωροθετήθηκε στο καμπύλο μέτωπο της οδού Αγίου Δημητρίου, δυτικά του συγκροτήματος των Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής και ανατολικά της Γεωπονοδασολογικής Σχολής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπήρχε πρόβλεψη για τη στέγαση 44 Εργαστηρίων, 11 αιθουσών ασκήσεων και διδασκαλίας, 7 Εργαστηριακών Βιβλιοθηκών, ενός αναγνωστηρίου και δύο αμφιθεάτρων.

Κτηνιατρική Σχολή, κεντρική αυλή. Φωτογραφικό Αρχείο του Καθηγητή του ΑΠΘ Βασιλείου Κυριαζόπουλου (1903-1991), με την ευγενική παραχώρηση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Οι φωτογραφίες είναι των δεκαετιών 1950-1970.Ακολούθησε την περίοδο 1991-1999 η ανοικοδόμηση νέας πτέρυγας στο συγκρότημα σύμφωνα με σχέδια των αρχιτεκτόνων Α. Κωτσιόπουλου, Κ. Σπυριδωνίδη, Μ. Μαρίνου και Γ. Ψωμαδάκη. Η προσθήκη περιλαμβάνει ένα τριώροφο κτίριο με κυρτή όψη, μία ενότητα στην οποία εντάσσονται η βιβλιοθήκη και το κυλικείο, καθώς και ένα κεντρικό αίθριο.

 

Εν γένει, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής χαρακτηρίζονται επαρκείς και ικανοποιητικές, ενώ το αγρόκτημα στο Κολχικό με την έκταση των 2.000 στρεμμάτων που καταλαμβάνει, αποτελεί μια εξαιρετική προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Τμήματος.

 

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.