Κυριάκος Αναστασιάδης

 
Ο Κυριάκος Αναστασιάδης (MD, PhD, FETCS, FCCP) είναι Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Α.Π.Θ., Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του  Νοσοκομείου  ΑΧΕΠΑ και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διδάκτορας του Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και  μετεκπαιδεύτηκε στο Oxford Heart Centre της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Ως προς το επιστημονικό του έργο, ο κ. Αναστασιάδης συμμετέχει ως συντονιστής και ως διδάσκων σε πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Ιατρικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και διατμηματικά. Έχει συγγράψει 6 επιστημονικά βιβλία (3 διεθνείς ξενόγλωσσες εκδόσεις και 3 ελληνικές), καθώς και πλήθος κεφαλαίων σε διεθνή και ελληνικά βιβλία. Έχει πέραν των 80 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (PubMed, Scopus), πέραν των 25 σε ελληνικά περιοδικά και περί τις 150 ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει οργανώσει 5 διεθνή συνέδρια ως Πρόεδρος, ενώ συμμετείχε στην οργάνωση περισσότερων από 30 ελληνικών συνεδρίων.
 
Έχει δώσει πάνω από 100 διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Συμμετείχε σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωστεί με βραβεία διεθνώς.
 
Όσον αφορά στη διοικητική εμπειρία του κ. Αναστασιάδη, είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., διετέλεσε επί τριετία Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, διευθύνει την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την τελευταία δεκαετία και είναι ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. για την εξωσωματική κυκλοφορία στην καρδιοχειρουργική. Επίσης, είναι Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα και αναπληρωτής Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.
 
Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εξετάσεων της ειδικότητας Χειρουργικής Θώρακος για τη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για την ειδικότητα Χειρουργικής Θώρακος του ΚΕΣΥ. Είναι ο Ιδρυτής, ο πρώτος Πρόεδρος και ισόβιο μέλος του Executive Board της Διεθνούς Εταιρείας για τις Ελάχιστα Επεμβατικές Εξωσωματικές Τεχνολογίες (Minimal Invasive Extracorporeal Technologies International Society). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων επί επταετία και είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Εταιρείας. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διοίκησης του Α.Π.Θ. επί τετραετία, καθώς και επανειλημμένα μέλος διαφόρων Επιτροπών και της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Παράλληλα, κατά την τελευταία δεκαετία συμμετείχε ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.
 

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.